Make your own free website on Tripod.com

Cryonics, Cryogene SuspensieInleiding tot het Cryonics Concept Deze tekst is vooral bedoeld als een algemene inleiding tot cryonics. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in meer gedetailleerde (wetenschappelijke) achtergronden zijn er links naar relevante (Engelstalige) sites op het web en is er een literatuurlijst.


Nederlandse Cryonics FAQ Veel gestelde vragen en antwoorden over Cryonics.


Cryogene-suspensie regelen in de praktijk. Deze pagina is bedoeld voor mensen die er over denken om zelf ook een regeling te treffen.


The Society for the Revival of Persons Apparently Dead
Hoewel de cryogene opslag van overleden personen al zo'n zeventig jaar mogelijk is, wordt de procedure amper toegepast. Dit lijkt volstrekt onbegrijpelijk, maar het is helaas niets nieuws; de maatschappij en de (medische) wetenschap hebben keer op keer (potentieel) levensreddende ontdekkingen genegeerd of belachelijk gemaakt, om ze soms honderden jaren later opnieuw te "ontdekken", en binnen te halen als een grote doorbraak. Deze engelstalige tekst geeft hiervan een heel goed historisch overzicht, en toont duidelijk de overeenkomsten met de huidige positie van cryonics.


ANP persbericht betreffende de recente geslaagde koeling van bavianen.


Links

Cryonics organisaties

Al deze organisaties zijn gevestigd in Amerika, maar accepteren ook Europese klanten. Mensen die er over nadenken om een cryonics contract te nemen kunnen natuurlijk altijd contact opnemen met Transcedo.

Andere Cryonics Links

CryoNet Heeft veel algemene informatie en een mailing list.

Cryonics Frequently Asked Question List

Anders Sandberg's Cryopage Het cryonics onderdeel van de enorme website van Anders Sandberg, een bekende Zweedse transhumanist.

Henry's Future Pages Een Nederlandstalige cryonics tekst van de transhumanistische site van Henry Kluytmans.

Aanverwante Links

The Life Extension Foundation Voorkomen is beter dan genezen. Deze site en bevat een heleboel informatie over levensverlengende medicijnen, therapieën e.d.

The Death Clock Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met het afsluiten van een cryonics contract. De Death Clock laat zien hoeveel tijd je nog rest.

Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie Door tijdig euthanasie toe te passen kun je je kansen om een cryogene suspensie goed te doorstaan aanzienlijk verbeteren.

Mind Uploading Home Page Uploading, het (permanent) overbrengen van het bewustzijn naar een ander medium (computer), is een potentiele manier om het leven extreem, wellicht zelfs oneindig, te verlengen en te verbeteren. Deze site is zeer geschikt ter introductie van deze theoretische techniek.

Uitvaart.NL Uitgebreide site over uitvaart en de dood in het algemeen, voor de meer traditionele mensch.

Voor een (redelijk) complete lijst met links die betrekking hebben op cryonics, levensverlenging en onsterfelijkheid zie ook de >H Links Collection .


Literatuur
Last updated : 23-06-98